Vorige week begon de Diablo III geruchtenmolen te draaien nadat op de website van Blizzard onder de vacatures gezocht werd naar een geschikte art-director voor het ontwikkelteam van de voorgaande Diablo games. Gaming Steve komt nu met nieuwe informatie naar buiten die hij naar eigen zeggen van mensen binnen Blizzard te horen heeft gekregen. Zo bevestigd hij dat Diablo III in de maak is en dat hier al vier jaar hard aan gewerkt wordt. In feite was Diablo III al klaar, maar omdat de game "niet zo leuk" was wordt er momenteel weer aan gewerkt.

Gaming Steve gaat verder en weet zelfs te vertellen waar Diablo III over gaat. In de game staat conflict tussen de hemel en de hel centraal en waarbij items kunnen wisselen tussen een 'light' en 'dark' versie. Bij het begin van de ontwikkeling had dit veranderen tussen licht en donker geen invloed op het item. Daar heeft Blizzard nu hard aan gewerkt en zal het nu wel degelijk invloed hebben op de gameplay .

Diablo III zal min of meer hetzelfde spelen als zijn voorgangers, maar de game zal vele malen groter zijn en de speler meer uitdaging en ervaring bieden. Er zijn meer items, meer levels, meer skills...meer van alles. De multiplayer mode zal ook een grondige verandering tegemoet zien waarbij World of Warcraft natuurlijk als goede basis heeft gediend (Horde & Alliance = Hell & Heaven) en er guild en wellicht ook mounts in de game vertegenwoordigd zullen zijn.

Wanneer Diablo III uit zal komen? Blizzard heeft geen haast en zal de game pas uitbrengen wanneer deze perfect is in hun ogen. Met het fiasco van Starcraft: Ghost -die al meerder malen is aangekondigd en nog steeds niet uit is- heeft Blizzard van haar fouten geleerd en zal Diablo pas aankondigen als de tijd daar rijp voor is. Maar het plaatsen van een vacature op hun site geeft misschien wel aan dat Diablo III al eerder uit zal komen dan we gedacht hadden. Wellicht dat de E3 in mei meer duidelijkheid kan verschaffen over Diablo 3.