Diablo 4-ontwikkelaar vertelt over open wereld van de game

Diablo 4-ontwikkelaar vertelt over open wereld van de game

Diablo 4-ontwikkelaar Rod Ferguson vertelt in een interview met IGN over de open wereld van Diablo 4.

Volgens Ferguson bevat Diablo 4 geen open wereld waarin spelers alles kunnen doen wat ze willen. "Een van de zorgen als je 'open wereld' met grote neonletters opschrijft is dat mensen het Breath of the Wild-idee krijgen van 'oh, het is allemaal compleet organisch en ik kan gaan en staan waar ik wil om uiteindelijk dingen zelf uit te vogelen. Dat is niet ons verhaal. Ons verhaal staat enige vrijheid toe, maar er is een verhaal." 

Spelers kunnen wel kiezen welke onderdelen van het verhaal ze eerst doen, maar het begin en het eind is vooraf bepaald. "We wilden een begin, middenstuk en einde. We wilden op een bepaald punt beginnen en ook eindigen. 

Daarnaast biedt de wereld van Diablo 4 verschillende zijactiviteiten. "Dat is het mooie aan de open wereld. Er zijn veel zijmissies en een hoop dingen in de wereld die je kan doen die niet op het 'gouden pad' van de campagne liggen." 

Fergusson vertelt ten slot nog een anekdote over zijn tijd als Gears 5-ontwikkelaar. Hij en zijn team spraken destijds met verschillende openwerelddesigners van andere games, die zeiden dat het idee van een echte open wereld een illusie is. "Spelers zeggen dat ze open werelden en vrije keuze willen, maar ze willen ook dat je zegt waar ze heen moeten."

Het volledige interview is hieronder te bekijken. Er is nog geen releasedatum van Diablo 4 bekend. De game komt ergens in 2023 uit voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. 

Watch on YouTube
Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zoveel zin in deze game, ik hoop echt dat het in april uitkomt

0
test

En ik hoop dat het geen teleurstelling word.

0

Aanbevolen voor jou