Diablo 4 en Overwatch 2 wederom uitgesteld

Diablo 4 en Overwatch 2 wederom uitgesteld

Zowel Diablo 4 als Overwatch 2 zijn wederom uitgesteld en komen waarschijnlijk op zijn vroegst pas in 2023 uit.

Dat heeft Blizzard bevestigd terwijl het over diens cijfers van het derde kwartaal van 2021 praatte. "Terwijl we met de nieuwe leiding binnen Blizzard en aan de franchises zelf werken, is het duidelijk geworden dat bepaalde content die we voor volgend jaar hadden gepland baat heeft bij meer ontwikkeltijd om het volledige potentieel te bereiken."

"We willen volgend jaar nog altijd veel Blizzard-content uitgeven, maar plannen wel een latere lancering voor Overwatch 2 en Diablo 4 dan we eerst voor ogen hadden. Dit zijn twee van de meest langverwachte games in de industrie en onze teams hebben veel werk geleverd om de spellen af te maken. We denken dat door de teams extra tijd en meer creatieve mogelijkheden te geven om de games ook na lancering te ondersteunen, deze games spelers vele jaren in de toekomst gaan vermaken."

Ook meldt Blizzard dat het uitstel van de games "de financiële verbetering" die het volgend jaar voor ogen had zal uitstellen. "Maar we zijn er zeker van dat dit de juiste actie is voor onze mensen, onze spelers en het succes van onze franchises op de lange termijn." Hoewel niet letterlijk bevestigd wordt dat de games pas op zijn vroegst in 2023 uitkomen, lijkt Blizzard daar met bovenstaande quotes wel naar te hinten.

Zowel Diablo 4 als Overwatch 2 hadden nog geen precieze releasedata, maar veel gamers gingen er wel van uit dat beide games in 2022 uit zouden komen. De ontwikkeling van beide spellen was turbulent, gezien de vele veranderingen binnen Activision Blizzard sinds de aanklacht van de staat Californië naar aanleiding van giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf. Zo vertrokken Jeff Kaplan en Chacky Sonny - respectievelijk regisseur en executive producer van Overwatch 2 - in april en september. Regisseur Luis Barriga en hoofdontwerper Jesse McCree van Diablo 4 zijn ook niet meer werkzaam bij het bedrijf.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja... Die zag ik al aankomen van een universum verder op haha

0

Ok... Er is nog nooit eerder een releasedatum of jaar geroepen voor D4, maar ergens werd dus verwacht 2022... duurt laaaaaang :(

0

Aanbevolen voor jou