Nieuws
Diablo 4

Diablo 4 en Overwatch 2 wederom uitgesteld

Blizzard meent dat dit de juiste keuze is voor de games, werknemers en spelers

Geschreven door Michel Musters op
Zowel Diablo 4 als Overwatch 2 zijn wederom uitgesteld en komen waarschijnlijk op zijn vroegst pas in 2023 uit.

Dat heeft Blizzard bevestigd terwijl het over diens cijfers van het derde kwartaal van 2021 praatte. "Terwijl we met de nieuwe leiding binnen Blizzard en aan de franchises zelf werken, is het duidelijk geworden dat bepaalde content die we voor volgend jaar hadden gepland baat heeft bij meer ontwikkeltijd om het volledige potentieel te bereiken."

"We willen volgend jaar nog altijd veel Blizzard-content uitgeven, maar plannen wel een latere lancering voor Overwatch 2 en Diablo 4 dan we eerst voor ogen hadden. Dit zijn twee van de meest langverwachte games in de industrie en onze teams hebben veel werk geleverd om de spellen af te maken. We denken dat door de teams extra tijd en meer creatieve mogelijkheden te geven om de games ook na lancering te ondersteunen, deze games spelers vele jaren in de toekomst gaan vermaken."

Ook meldt Blizzard dat het uitstel van de games "de financiële verbetering" die het volgend jaar voor ogen had zal uitstellen. "Maar we zijn er zeker van dat dit de juiste actie is voor onze mensen, onze spelers en het succes van onze franchises op de lange termijn." Hoewel niet letterlijk bevestigd wordt dat de games pas op zijn vroegst in 2023 uitkomen, lijkt Blizzard daar met bovenstaande quotes wel naar te hinten.

Zowel Diablo 4 als Overwatch 2 hadden nog geen precieze releasedata, maar veel gamers gingen er wel van uit dat beide games in 2022 uit zouden komen. De ontwikkeling van beide spellen was turbulent, gezien de vele veranderingen binnen Activision Blizzard sinds de aanklacht van de staat Californië naar aanleiding van giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf. Zo vertrokken Jeff Kaplan en Chacky Sonny - respectievelijk regisseur en executive producer van Overwatch 2 - in april en september. Regisseur Luis Barriga en hoofdontwerper Jesse McCree van Diablo 4 zijn ook niet meer werkzaam bij het bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Blizzard-hoofd Jen Oneal vertrekt bij Blizzard Sakurai sluit een nieuwe Smash Bros.-game niet uit
2

Reacties op: Diablo 4 en Overwatch 2 wederom uitgesteld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Markus88

  • 3 november 2021 08:47
  Ja… Die zag ik al aankomen van een universum verder op haha

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jar25

  • 3 november 2021 12:50
  Ok… Er is nog nooit eerder een releasedatum of jaar geroepen voor D4, maar ergens werd dus verwacht 2022… duurt laaaaaang :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.