Het Ladder-systeem was in Diablo 2 een manier om van de verhalende modus een competitie te maken tussen spelers. Ladders kunnen gezien worden als een soort leaderboards die periodiek gereset worden. Volgens informatie uit de gelekte versie van Reaper of Souls wil ontwikkelaar Blizzard het systeem terugbrengen voor Diablo 3.

Verder wordt ook over een Adventure-modus gesproken. Dit is waarschijnlijk een versie van de game zonder het verhaal en de main quests, waardoor spelers zich compleet op de gameplay kunnen richten. Voor de verhalende modus zouden wel 103 quests toegevoegd zijn, verspreid over alle acts. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheid om door de portalen van zogeheten Treasure Goblins te reizen. 

Op het forum van DiabloFans staat verder nog veel gedetailleerde informatie over de uitbreiding, waaronder informatie en beelden van nieuwe gebieden en eindbazen. Zelfs het eindfilmpje van de uitbreiding zou zijn uitgelekt. Eerder werd al bekendgemaakt dat Reaper of Souls de nieuwe Crusader-klasse bevat en de levelcap naar 70 verhoogt.