De Reddit-gebruikers ontdekten dat ze met een Battle.net-account zonder bètakey toch de bèta konden spelen. In eerste instantie leek het alleen mogelijk voor de Amerikaanse spelers, toch melden verschillende Europese gebruikers dat ze met een simpele aanpassing ook toegang krijgen.

Mogelijk hoeven Europese gebruikers alleen een Amerikaanse server te selecteren, er wordt echter ook gemeld dat het downloaden van de bètaclient niet mogelijk is. Hoe mensen zonder een bètacode dan toch de client tot hun beschikking hebben, is niet bekend. Blizzard heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Einddatum bèta

Gisteren maakte ontwikkelaar Blizzard bekend dat de bèta eindigt op 1 mei. De personages die aangemaakt zijn door spelers tijdens de bèta verdwijnen hierdoor ook. Verder wordt het officiële forum van Diablo 3 op dezelfde dag afgeschermd, vanaf dat moment is het enkel toegankelijk voor wie het spel al gepre-orderd heeft of eerder al eens StarCraft 2/World of Warcraft heeft gekocht en voor die laatste game een geldig abonnement heeft. Diablo 3 verschijnt op 15 mei voor PC.