[deze pakken] Runic Games: 'piraterij in China nie per sé slecht' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Miljoenen en miljoenen kopieen van Torchlight zijn gedownload via de illegale markt in bepaalde Aziatische gebieden. En dat vinden we niet erg", aldus Schaefer. "We wisten dat dit ging gebeuren. Het is voor ons een manier om een publiek te vinden voor onze serie." Schaefer legt uit dat de illegale versies van Torchlight op die manier werken als een marketinggereedschap. "We hebben nu miljoenen mensen die al bekend zijn met de franchise, en er klaar voor zijn om klant te worden op het moment dat we de Torchlight-MMO uitbrengen"

De Torchlight-MMO waar Schaefer over spreekt werd al in 2009 aangekondigd, maar verdween in de ijskast vanwege de ontwikkeling van Torchlight 2, dat voor deze zomer gepland staat. Wanneer de Torchlight-MMO verschijnt uitkomt is nog niet bekend, wel dat er geen abonnement verplicht zal worden gesteld om het spel te spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou