Deus Ex-ontwikkelaar Warren Spector 'weggeblazen' door 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Nintendo snapt 3D - het bedrijf snapt het veel beter dan alle andere bedrijven", aldus Spector. "Bij elke nieuwe feature van de 3DS die werd aangekondigd viel mijn mond verder open. Als ze hadden gezegd dat het ook nog een telefoon was, had ik achter de schermen [van Nintendo's E3-conferentie] gelopen en er eentje gejat." Spector is vooral onder de indruk van het feit dat er geen speciale bril nodig is om het 3D-effect waar te nemen en dat er een knop op de 3DS zit waarmee het 3D-niveau gekozen kan worden.

Spector is net zo onder de indruk van de aangekondigde line-up voor de 3DS. "Elke titel - film of game - was een merk die hardware gaat verkopen, het zag er allemaal cool uit en bij elk product was het 3D-effect een goede toevoeging. Het 3D-effext zelf is perfect. Ik bedoel echt perfect." Spector meldt dat hij eerst dacht dat 3D een tijdelijke rage was, maar de 3DS heeft hem er van overtuigd dat 3D de toekomst is. "Als een consument ben ik overtuigd. De prijs maakt mij niet veel uit. Als een ontwikkelaar ben ik ook overtuigd. Wie wil er nou niet met deze techniek werken?"

Spector vergelijkt de 3DS met Disney, omdat de ervaring hem net zo'n magisch gevoel geeft als Disney-producten. Spector werkt op dit moment aan Disney's Epic Mickey voor de Wii, een platformgame waarin Mickey Mouse het opneemt tegen de vergeten Disney-held Oswald.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou