Deus Ex ondersteunt DirectX11, 3D en AMD Eyefinity | Gamer.nl

Deus Ex ondersteunt DirectX11, 3D en AMD Eyefinity | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Jurjen Katsman, baas van Nixxes, zegt dat de DirectX 11-techniek te ellation wordt toegepast om vooral de personages in de game mooier te maken. Het wordt echter ook gebruikt voor bepaalde voorwerpen in de omgeving. "In Deus Ex: Human Reolution zie je personages vaak van dichtbij, bijvoorbeeld in dialogen. Het gebruik van te ellation om ze er beter uit te laten zien, helpt echt om de wereld en de personages geloofwaardiger te maken, wat belangrijk is voor een verhaalgedreven game als deze", vertelt Katsman.

Met het gebruik van AMD Eyefinity kunnen spelers tot vijf monitoren tegelijk aansluiten. In een video die is vrijgegeven door Eidos Montreal wordt Eyefinity gedemonstreerd met een drietal schermen. De game ondersteund bovendien twee verschillende 3D-technieken, waarvan stereoscopisch 3D momenteel de populairste is. "Als het op DirectX 11 of AMD-specifieke functies aankomt, willen we er zeker van zijn dat het een functie heeft, en niet zomaar toegevoegd", benadrukt technologiedirecteur van Eidos Montreal, Julien Bouvrais.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou