Deus Ex-maker: 'Virtual reality niet geschikt voor entertainment' | Gamer.nl

Deus Ex-maker: 'Virtual reality niet geschikt voor entertainment' | Gamer.nl

Warren Spector, de maker van de originele Deus Ex, denkt dat virtual reality niet zal aanslaan voor games. Hij zegt dat in een interview met GamesIndustry.

"Ik denk dat virtual reality niet meer dan een rage is. Waarschijnlijk is het alleen intere ant voor hardcore gamers. Ik zie wel vr-mogelijkheden voor sociale media, virtuele afspraken en trainingen. Maar voor entertainment? Ik zie het niet gebeuren", aldus Spector.

"Ik denk dat de meeste mensen er niet dom uit willen zien (iedereen met een virtual reality-headset ziet er dom uit) en zichzelf niet willen afsluiten van de rest van de wereld. Stel dat iemand je van achteren besluipt met een honkbalknuppel, en dan hebben we het nog niet eens over mi elijkheid gehad."

Augmented reality
Spector werkte in de jaren '90 aan een aantal spellen met vr-ondersteuning. "Toen was ik er wel enthousiast over, nu ben ik daar overheen", vertelt Spector. Wel is hij enthousiast over augmented reality: "Daar zitten wel kansen. Zelfs de meest voor de hand liggende toepa ingen voor AR zijn fascinerend."

Warren Spector staat bekend als de bedenker van Deus Ex. Voordat deze game uitkwam werkte Spector bij Looking Gla aan System Shock en Thief: The Dark Project. Ook had hij de leiding over het ontwikkelteam achter Epic Mickey.

Virtual reality
Er zijn verscheidene virtual reality-headsets in ontwikkeling. Oculus komt met vr-headset Oculus Rift, Sony werkt aan Project Morpheus en Valve werkt samen met HTC aan de HTC Vive. De Vive moet eind dit jaar verschijnen, de Rift en Morpheus verschijnen naar verwachting begin 2016. Microsoft werkt aan een augmented reality-bril genaamd HoloLens, die rond de release van Windows 10 moet uitkomen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou