Details over nieuwe Xbox One-update bekendgemaakt | Gamer.nl

Details over nieuwe Xbox One-update bekendgemaakt | Gamer.nl

Microsoft heeft meer details bekendgemaakt over de aankomende Xbox One-update. De grootste verandering is dat spelers met of zonder Kinect voortaan kunnen praten tegen het besturingsprogramma Cortana.

Doordat er van Cortana gebruik gemaakt wordt hoeft de zinsopbouw niet langer precies te zijn. In plaats van 'Xbox, speel Sunset Overdrive' kan nu bijvoorbeeld ook gezegd worden 'Hey Cortana, laten we Sunset Overdrive spelen'. Spelers hebben hier ook geen Kinect meer voor nodig. Cortana is te besturen met elke headset die een microfoon heeft. 


Daarnaast bevat de update een nieuwe game library. Deze staat niet langer meer onderin het menu, maar bovenin het menu. 'My Games and Apps' geeft een duidelijke blik op de games en apps die spelers hebben. Het wordt ook mogelijk om gameplaybeelden direct op Twitter te zetten. 

De Xbox-app op pc krijgt ook een update. Zo krijgen populaire games, zoals League of Legends, een eigen hub. De Xbox-app haalt zijn informatie over de gamegegevens van spelers uit Steam, Uplay, Origin en andere services. 

Gamers die onderdeel zijn van het preview-programma van Microsoft ontvangen in de loop van vandaag toegang. Ergens deze zomer moet de update voor iedereen beschikbaar komen.

Xbox One

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou