Details over geannuleerd vervolg op Indiana Jones-game uitgebracht | Gamer.nl

Details over geannuleerd vervolg op Indiana Jones-game uitgebracht | Gamer.nl

Er zijn details naar buiten gekomen over een geannuleerd vervolg van de point-and-click game Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Het heeft zeven jaar geduurd voordat er na Fate of Atlantis een nieuwe game van Indiana Jones werd uitgebracht, genaamd Indiana Jones and the Infernal Machine. Oplettende spelers die die de aftiteling van Fate of Atlantis helemaal hebben afgekeken konden de hint naar plannen voor een eerder vervolg echter ontcijferen.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis wordt door velen beschouwd als één van de beste games van ontwikkelaar LucasArts. Dankzij de goede recensies waren er plannen voor een vervolg genaamd Indiana Jones and the Iron Phoenix, maar deze is destijds geannuleerd.

Nazisymbolen
Indiana Jones and the Iron Phoenix moest zich afspelen in 1947 waarbij 'Indy' de steen der wijzen uit handen probeert te houden van een aantal overgebleven nazi's uit de Tweede Wereldoorlog. Dat het vervolg nazi's bevatte was één van de redenen dat de game werd geannuleerd. Dit hinderde namelijk de verkoop in Duitsland waar het gebruik van nazisymbolen als de swastika in merchandise was verboden.

Het project werd na een ontwikkelingsperiode van een jaar voorgoed beëindigd. Dit terwijl LucasArts zelfs opnames met acteurs heeft gefilmd om in de game te verwerken. Een andere reden voor het annuleren zoudengrote meningsverschillen betreffende de ontwikkeling van het verhaal zijn geweest.

Concept art van Indiana Jones and the Iron Phoenix is hieronder te zien.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou