Nieuws
Batman

Maximaal twaalf spelers met Crowd Play in Telltale's Batman-reeks

Crowd Play niet voor iOS en Android

Geschreven door Delano Zoon op

Telltale heeft toelichting gegeven op de multiplayer-functie genaamd Crowd Play in de nieuwe game Batman: The Telltale Series.

In een geüpdatete blogpost op de site van Telltale geeft de ontwikkelaar opheldering over Crowd Play, een multiplayer-toepassing waarmee omstanders mee kunnen beslissen over keuzes in Telltale's Batman-reeks.

Crowd Play werd voor het eerst aangekondigd tijdensde San Diego Comic-Con. Daarbij werd gemeld dat de functie met duizenden spelers werkt. Telltale geeft nu opheldering over die uitspraak. Op zijn blog zegt de ontwikkelaar dat Crowd Play bedoeld is voor vier tot twaalf spelers.

"Crowd Play is gemaakt met het idee dat iedereen naar hetzelfde scherm kijkt, op hetzelfde moment en in dezelfde kamer. Het werkt daarom het beste met vier tot twaalf spelers," zeggen de makers in de post.

"Technisch gezien is de ondersteuning van duizenden spelers wel mogelijk, maar daarbij moet iedereen nog steeds naar hetzelfde scherm kijken. We gaan er niet vanuit dat spelers 2000 vrienden in een kleine ruimte bij elkaar krijgen dus hebben we alles ontworpen voor kleinere groepen."

Telltale is zelf van plan om evenementen te organiseren waarbij grote groepen kunnen meestemmen met Crowd Play. Ook benadrukt de ontwikkelaar nogmaals dat Crowd Play niet via streamingdiensten werkt, vanwege de vertraging tussen wat de speler ziet en het publiek.

Daarnaast maakte de ontwikkelaar duidelijk dat Crowd Play niet beschikbaar is op alle platformen. Mensen die Batman: The Telltale Series met een iOS- of Android-apparaat willen spelen hebben niet de mogelijkheid om een spel met Crowd Play te hosten.

Bron: Telltale

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamer.nl-topgames van 2013: hadden we gelijk? PokéVision en andere online Pokémon Go-kaarten gesloten
1

Reacties op: Maximaal twaalf spelers met Crowd Play in Telltale's Batman-reeks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • MacUseless

    • 1 augustus 2016 14:41
    met de Telltale games wil ik toch liever mijn eigen keuzes maken (tenminste uit 1 van de keuzes van de game kiezen) niet wat de rest wil. het idee is leuk maar zal er geen gebruik van maken

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.