Wij moeten er nog exact een maand op wachten, maar in Amerika kunnen liefhebbers van Griekse mythologie gemixt met brute actie vanaf middernacht de winkels bestormen voor het langverwachte tweede deel van God of War. Het moet wel heel raar lopen als het geen hit wordt; twee weken terug lieten we al weten dat er al een miljoen pre-orders waren geplaatst en een woordvoerder van Sony heeft bekend gemaakt dat er als voorbereiding op een enorme vraag meer dan een miljoen exemplaren van de game naar de winkels zijn verstuurd.

Cody Barlog, director van God of War II, heeft in een interview een paar zeer interessante uitspraken gedaan over de versie van God of War op de PlayStation Portable en de film die ook in de planning staat. Barlog onthulde onder andere dat de PSP-versie geen rechtstreekse kopie gaat worden van het originele spel, wat bij Prince of Persia Revelations bijvoorbeeld wel het geval was.

“We gaan geen port doen,” vertelt Barlog. “Dit gaat niet God of War I op de PSP worden, maar een heel nieuw avontuur dat past in het overkoepelende verhaal. Dat wil zeggen dat als we God of War III gaan maken, de PSP-versie precies in de grote lijnen van het verhaal zal gaan passen. Mijn strategie voor deze franchise is dat er nooit een los ding komt dat gescheiden is van de rest. Alles gaat te maken hebben met het grotere geheel.”

Barlog reageerde ook op het nieuws dat het script van de God of War film is afgerond. Het project is inmiddels in productie, maar Barlog pint zich nog nergens op vast. “Het is net als met elke andere Hollywood film; het kan in ontwikkeling zijn, maar of het daar ook uitkomt? Ik hoop van wel.”

Verder liet Barlog ook doorschemeren dat er het mogelijke derde deel (let op; hij kondigde niets officieel aan) van God of War op de PlayStation 3 in 1080p zal verschijnen en gebruik zal maken van zowel SIXAXIS als de oude vertrouwde rumble functie. Nee, dit is (hoogstwaarschijnlijk) geen grapje! Er is dus wel degelijk een kans dat de rumble functie terugkeert naar de controllers van de PlayStation 3.

Overigens profiteert God of War II van het enorme bioscoopsucces van 300 (en vice versa,) ook vol met halfnaakte Spartanen en gewelddadige hoogstandjes. De film heeft met een opbrengst van maar liefst 70 miljoen dollar in drie dagen tijd dubbel en dwars zijn status als blockbuster verdiend.

Zoals al eerder gezegd zal God of War II in Europa precies over een maand, op 13 april, uitkomen voor de PlayStation 2.

Een geheel nieuw avontuur van God of War op de PSP.