Forza Motorsport 7 krijgt Time Attack, Drag Mode en meer | Gamer.nl

Forza Motorsport 7 krijgt Time Attack, Drag Mode en meer | Gamer.nl

Nieuwe details over Forza Motorsport 7 zijn bekendgemaakt in de nieuwste aflevering van Inside Xbox. Turn 10 Studios was hier te gast en heeft het onder andere over een Time Attack en Drag Mode.

Community manager Brian Ekberg vertelt dat er in de racegame sprake gaat zijn van een 'race regulation system'. Dit is een mechaniek waarmee spelers duidelijk kunnen zien welke regels Forza hanteert ten aanzien van het afsnijden van een bocht. Voorheen was het volgens Ekberg nogal onduidelijk wat een valse lap is of wanneer iemand een bocht afsnijdt. Hij zegt deze deze lijnen aan te willen bieden als hulpmiddel om spelers duidelijk te maken hoe scherp ze bochten kunnen aansnijden. Op deze manier wordt het voor spelers makkelijker om te weten wat de beperkingen zijn van de baan en hoe ze hun bochtenwerk kunnen maximaliseren.

Daarnaast keert een Time Attack-modus terug. In Forza Motorsport 7 heeft elke auto nu een leaderboard voor elk circuit. Spelers kunnen dus een poging wagen om te laten zien dat ze met een specifieke auto op een specifiek circuit het snelst van de wereld zijn.

Een drag-modus is tevens geïntroduceerd, waar spelers het kunnen opnemen tegen andere auto's op een uitgestrekt stuk asfalt van een kwart mijl. Er is bij deze feature geen sprake van lange laadtijden, zodat men snel achter elkaar kan dragracen. Deze feature is nog niet beschikbaar voor multiplayer, aangezien het nog in een experimentele fase zit.

Nog meer informatie over drift- en drag-modus komt snel, aldus Eckberg. Forza Motorsport 7 is sinds 3 oktober 2017 beschikbaar voor de Xbox One en pc (Windows 10). Onze redacteur Sander Hölsgens gaf de game een 8 in zijn review. Voornamelijk omdat hij te spreken was over de Physics, A.I., carrièremodus en de techniek.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou