EA heeft onlangs bij een viering van de 400ste episode van de tv-serie The Simpsons, de nieuwste game rond de gele familie uit Springfield onthuld. Een aantal foto's van dit evenement zijn op internet beland, waarop een televisie te zien is waarop het spel draait. Het gaat hier dus niet om een nieuw soort picture-in-picture gaming met een zwaar realistisch gemodelleerde kale Amerikaan.

The Simpsons Game, zoals het spel gaat heten, zal qua grafische stijl een haast één-op-één kopie zijn van de tv-serie. Althans, in de Xbox 360- en Playstation 3-versie van het spel, want of men dit ook op de Playstation 2, Playstation Portable, Wii en Nintendo DS weet te bewerkstelligen is nog even afwachten. The Simpsons wordt in nauwe samenwerking met de makers van de serie gemaakt en zal meer dan achtduizend lijnen speciaal voor de game geschreven dialoog bevatten.

Wat voor soort spel het wordt wil EA nog niets over kwijt, maar het doel van EA is de meest originele game ooit te ontwikkelen. Misschien toch een picture-in-picture game met een zwaar realistisch gemodelleerde kale Amerikaan? In ieder geval zullen alle leden van de Simpsons-familie speelbaar zijn en het lijkt er sterk op dat elk van de 16 episodes die het spel rijk is, een soort van parodie zal zijn op een bestaand spel.