Veel details over Battlefield 5-battle royale Firestorm gelekt

Veel details over Battlefield 5-battle royale Firestorm gelekt

Er zijn een aantal details gelekt over de battle royale-modus van Battlefield 5, Firestorm. Zo speelt de spelmodus zich af in Noorwegen, kunnen spelers in tanks rijden en kunnen versterkingen ingeroepen worden.

In november 2018 werd Battlefield 5 gelanceerd voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Een maand daarvoor werd aangekondigd dat de battle royale-modus van het spel, Firestorm, pas in maart 2019 zou verschijnen.

Op Reddit is nu een bericht verschenen met uitgebreide details over Battlefield 5 Firestorm. De gebruiker Temporyal ging uit nieuwsgierigheid op zoek in de bestanden van het spel om meer te weten te komen over de battle royale-modus en vond veel nieuwe, nog niet onthulde informatie.

Volgens Temporyal vindt Firestorm plaats in Noorwegen en kan de modus gespeeld worden in een team van twee of vier, of alleen. Elke ronde bestaat uit maximaal 64 spelers en laat spelers kiezen tussen dezelfde rollen die beschikbaar zijn in de andere spelmodi van Battlefield 5, Assault, Medic, Recon en Support. Ook krijgt Firestorm een systeem waarmee spelers kunnen zoeken naar een groep.

Battlefield 5

Net zoals in de meeste battle royale-games springen spelers in Firestorm aan het begin van de ronde uit een vliegtuig en gebruiken ze een parachute om te landen. Verder beschikken items over een van vier verschillende niveau's van zeldzaamheid, kunnen spelers drie soorten rugzakken vinden met een grotere draagcapaciteit en zijn er dynamische evenementen op de map waar spelers een gebied kunnen overnemen voor beloningen.

In de battle royale-modus van Battlefield 5 kunnen ook voertuigen en zelfs twee tanks worden bestuurd, welke gebruik maken van een beperkte hoeveelheid brandstof. In de bestanden van het spel is ook een Stuka-vliegtuig gevonden voor Firestorm, welke waarschijnlijk wordt bestuurd door de computer.

Tot slot heeft Temporyal ontdekt dat spelers versterkingen kunnen vrijspelen en inroepen in Firestorm. Onder andere een Artillery Strike, Danger Zone en V1-raket worden genoemd. Deze versterkingen zijn wellicht te verdienen tijdens de dynamische evenementen op de map.

DICE, de ontwikkelaar van Battlefield 5, heeft de gelekte informatie nog niet bevestigd. De community manager F8RGE heeft wél gereageerd op het bericht van Temporyal met een cryptische emoticon, wat erop kan duiden dat de details waar zijn.

Battlefield 5 is te spelen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vet. Ze zijn er wel druk mee qua ontwikkelen. Er zijn nog steeds een paar schoonheidsfoutjes die opgelost moeten worden. Ik ben eigenlijk wel toe aan een nieuwe map. Dus dat battle-royallen gaat er bij mij wel in denk ik zo.

0
test

@XtraLinkUK Ja, wat meer dan één nieuwe map per keer is echt hartstikke welkom, doe anders Premium maar weer terug. Over Firestorm ben ik gereserveerd enthousiast, het spreekt me meer aan dan veel andere BR uitvoeringen die momenteel de markt verpesten..;)

0
test

@clandestine666 Het kan je ding niet zijn, ok. Maar ‘de markt verpesten’?

0

Sorry hoor...maar op battle royaal zat ik eigenlijk helemaal niet te wachten Meer maps misschien maar dit...nee. Maar goed, ieder zijn ding denk ik

0

@wolfmannetje eens, liever meer maps!

0

Aanbevolen voor jou