Destiny's reviewscores kosten Bungie mogelijk 2,5 miljoen dollar | Gamer.nl

Destiny's reviewscores kosten Bungie mogelijk 2,5 miljoen dollar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Destiny kreeg een score van 77 op Metacritic en 76.29% op GameRankings. Nu blijkt dat deze scores Bungie mogelijk geld gaan kosten door een contract uit 2010 dat de twee bedrijven met elkaar afsloten. Hierin staat het volgende vermeld:

"Activision betaalt Bungie 2,5 miljoen dollar aan kwaliteitsbonus indien Destiny een score van minstens 90 behaalt op gamerankings.com (of andere respectable websites indien gamerankings.com dan niet meer bestaat) binnen dertig dagen na release op Xbox 360."

Dit detail maakte Activision verplicht bekend wegens de rechtszaak in 2012 met Call of Duty-makers Vince Zampella en Jason West. Op dat moment stond de release van Destiny nog gepland voor 2013. Het contract is tevens aan veranderingen onderhevig geweest. Het is dus niet bekend of bovenstaande stelling nog geldig is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou