Nieuws
Bungie

Destiny-studio Bungie sluit kantoor vanwege coronavirus

Werkzaamheden moeten vanuit huis verdergaan

Geschreven door Michel Musters op
Destiny-ontwikkelaar Bungie heeft alle locaties van zijn kantoor gesloten om werknemers te beschermen tegen het coronavirus.

Het gaat niet alleen om het hoofdkantoor in Seattle, waar het virus recentelijk ontdekt is, maar om alle locaties van de ontwikkelaar. Het bedrijf kondigde dit aan via zijn blog.

Dit moet niet teveel impact hebben op games als Destiny 2: het plan is om ontwikkelaars de mogelijkheid te geven thuis te werken. "Gezondheid en veiligheid zijn onze belangrijkste prioriteit, maar het is ook belangrijk dat we onze gebruikelijke werkzaamheden doorzetten. Daarom hebben we een infrastructuur gebouwd die het mogelijk maakt om vanaf een externe locatie werk te verrichten."

Wel is het volgens de blogpost mogelijk dat deze beslissing invloed heeft op het releaseschema van aankomende patches in Destiny 2. Het is vooralsnog de bedoeling dat Season of the Worth op 10 maart verschijnt en Trials of Osiris op 13 maart beschikbaar komt.

Het coronavirus heeft invloed op alle facetten van de wereldwijde samenleving. Ook de game-industrie wordt er door beïnvloed. Zo zijn diverse beurzen al afgezegd en zijn er in Japan tekorten aan Switch-consoles. Hier is een tijdlijn te zien met diverse manieren waarop het virus effect heeft op de game-industrie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zombies-modus verdwijnt uit Call of Duty: Mobile 3D-remake Trials of Mana krijgt nieuwe beelden
0

Reacties op: Destiny-studio Bungie sluit kantoor vanwege coronavirus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.