Destiny-schrijver Joshua Rubin verlaat Bungie voor Telltale Games | Gamer.nl

Destiny-schrijver Joshua Rubin verlaat Bungie voor Telltale Games | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Gisteren kondigde Rubin zijn vertrek bij Bungie aan op Twitter. Telltale, de studio die bekend is om de episodische game The Walking Dead, werkt aan een game voor Game of Thrones. Rubin geeft aan groot fan te zijn van de HBO-serie en hoopt bij Telltale zijn kwaliteiten als schrijver beter te benutten.

Rubin: "Uiteindelijk maakt Bungie games over het door het hoofd schieten van aliens. En het is een hele kunst om te 'schrijven tu en de kogels', maar ik kon het aanbod van Telltale niet afslaan om games te maken die compleet om verhaalvertelling draaien."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou