Nieuws
Destiny 2

Destiny-ontwikkelaar Bungie opent nieuw kantoor in Amsterdam

Kantoor is bedoeld voor het uitgeven van games en de marketing

Geschreven door Michel Musters op
Bungie, de Amerikaanse ontwikkelaar van Destiny 2 en bedenker van de Halo-reeks, gaat een nieuw kantoor in Amsterdam openen.

Dat laat het bedrijf in een persbericht weten. De locatie moet in 2022 opengaan. Het is niet de bedoeling dat er games worden ontwikkeld; het kantoor is bestemd voor werk gerelateerd aan het uitgeven van games en de marketing.Β 

Bungie liet ook weten dat het zijn studio in Bellevue, Washington uitbouwt, waardoor de locatie meer dan twee keer zo groot wordt. Dit maakt het mogelijk om meerdere teams aan diverse projecten te laten werken, "waaronder projecten buiten het Destiny-universum". Voor 2025 moet er een Bungie-game uitkomen die niets met Destiny heeft te maken.

Tot slot wil Bungie hun Destiny-franchise ook buiten games terug laten komen. Om wat voor vormen van media het precies gaat, is nog niet aangekondigd. Wel is al een tijdje bekend dat er aan twee uitbreidingen voor Destiny 2 wordt gewerkt: The Witch Queen en Lightfall.

Bungie ontwikkelde oorspronkelijk de Halo-games, maar zette de samenwerking met Microsoft stop om aan Destiny te beginnen. In eerste instantie werkte het daarvoor samen met uitgever Activision, maar in 2019 besloot men bij Bungie volledig onafhankelijk te gaan. Wel ontving Bunie in 2018 grote investeringen van de Chinese techgigant Tencent.

Bungie

Dit artikel delen:

Lees meer

Vr Vrijdag: De waarde van Apple vr World of Warcraft: Burning Crusade Classic gelekt
1

Reacties op: Destiny-ontwikkelaar Bungie opent nieuw kantoor in Amsterdam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • inkmasteryPS4

    • 19 februari 2021 16:29
    Hopelijk wat meer content voor D2! Season of the Chosen is weer erg goed πŸ‘ŒπŸ»

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.