Daarmee is de lancering van Destiny de meest succesvolle tot op heden van een geheel nieuwe spelreeks, aldus Activision. Het record van bestverkopende game binnen 24 uur staat op naam van Grand Theft Auto 5, maar dat betreft geen geheel nieuwe serie.

De vijfhonderd miljoen dollar aan opbrengsten betreft verkopen aan retailers en ingekochte exemplaren door first-parties zoals Microsoft en Sony.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren van Destiny daadwerkelijk verkocht zijn aan consumenten. Wel meldt Activision dat de online shooter de bestverkopende digitale game is tot op heden. Of de opbrengst daarvan ook wordt meegerekend bij de half miljard dollar aan opbrengsten is niet duidelijk.

Destiny lanceerde om 12 uur 's avonds in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september. Activision liet eerder al weten dat het spel de meeste pre-orders ooit had voor een geheel nieuwe gameserie. Voor de game is al een eerste update die verplicht gedownload moet worden voordat spelers aan de slag kunnen. Deze verbetert de stabiliteit van het spel en past de balans aan.