Destiny-bèta door meer dan 4,6 miljoen mensen gespeeld | Gamer.nl

Destiny-bèta door meer dan 4,6 miljoen mensen gespeeld | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De bèta was sinds 17 juli beschikbaar op PlayStation 3 en PlayStation 4 en werd later ook voor Xbox 360 en Xbox One beschikbaar gesteld. Eerst was de bèta alleen voor genodigden beschikbaar, maar afgelopen week kreeg iedereen toegang, waarna de bèta op zondag sloot. 

Volgens Activision is dit de grootste bèta voor een nieuwe franchise ooit en tevens de grootste bèta voor de nieuwe generatie spelcomputers. "Het is een hele uitdaging om een bèta op deze schaal te organiseren en we zijn dan ook heel blij dat er zo fenomenaal gereageerd is", aldus Activision's Eric Hirshberg. "De bèta is nog maar een voorproefje voor wat komen gaat. We tellen de dagen af tot de game uitkomt op 9 september."

Destiny is de nieuwe franchise van Halo-bedenker Bungie. De game kent wederom een scifi-setting, maar combineert shootergameplay met mmo-elementen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou