Nieuws
Destiny 2

Destiny 2-studio klaagt mensen achter valse copyright strikes aan

Bungie eist 150.000 dollar per copyright strike

Geschreven door Michel Musters op
Bungie heeft een rechtszaak aangespannen tegen een groep anonieme mensen die copyright strikes rondom Destiny 2 stuurden.

Eerder deze maand ontvingen diverse content creators rondom Destiny 2 copyright strikes via YouTube. Ook Bungie - de ontwikkelaar van de game - ontving ze. Dit kan content creators en bedrijven veel geld kosten, omdat bij een copyright strike het verdienmodel automatisch uit wordt gezet door YouTube. Bij drie strikes kan een kanaal zelfs permanent verwijderd worden.

Toen de copyright strikes werden uitgedeeld, gaf Bungie al aan dat ze de zaak gingen onderzoeken. Volgens de inmiddels aangespannen rechtszaak, zo valt te lezen op Torrentfreak, hebben de mensen verantwoordelijk voor de strikes zichzelf voorgedaan als de studio om zo het werk van content creators te saboteren. Dit zou daarbij ook "bijna onberekenbare schade" aan het bedrijf zelf hebben berokkend.

Bungie wil nu via een dagvaarding de identiteit van de schuldigen achterhalen, om ze vervolgens verantwoordelijk te houden voor hun daden. Voor elke copyright takedown eist Bungie daarnaast 150.000 dollar aan schadevergoeding van de daders.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zelda: Breath of the Wild-vervolg heet mogelijk Breath of Duality Update: De 10 beste games voor Nintendo Switch
1

Reacties op: Destiny 2-studio klaagt mensen achter valse copyright strikes aan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DaVinkie

  • 29 maart 2022 11:52
  Ik hoop dat als ze winnen een gedeelte van de schadevergoeding wordt uitbetaald aan de contentcreators in kwestie. Byf, een van de getroffen kanalen, had net een gigantisch passieproject geplaatst met daarin alle Destiny lore tot aan de Witch Queen. Deze is toen offline gehaald door YouTube waardoor een heel groot deel van de potentiele opbrengsten verloren is gegaan.

  Het wordt overigens echt tijd dat YouTube aanpassingen door voert in hun copyright beleid. Automatische takedowns worden constant misbruikt zonder repercussies en naar verloren inkomsten kan gefloten worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.