Destiny 2 heeft verkoopdoelstellingen niet gehaald | Gamer.nl

Destiny 2 heeft verkoopdoelstellingen niet gehaald | Gamer.nl

De uitbreiding van Destiny 2: Forsaken heeft volgens uitgever Activision niet genoeg verkocht om te voldoen aan de interne verkoopdoelstellingen. Dit maakt Activision bekend via Twitter.

De uitbreiding van ontwikkelaar Bungie verscheen op 4 september voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Sindsdien heeft het volgens de uitgever niet genoeg exemplaren verkocht om de financiële doelen te bereiken. In een tweet wordt vermeld dat Activision opties gaat evalueren om de game te kunnen verbeteren.

Op hetzelfde kanaal werd in een andere Tweet vermeld dat Activision erop doelt om vaker meer content uit te brengen om spelers meer mogelijkheden te bieden om de game te spelen.

Echter wordt bij de publicatie van de cijfers uit het derde kwartaal duidelijk dat Activision wel tevreden is over het toenemende aantal maandelijkse spelers van hun games. Tu en eind juli en eind september 2018 werd namelijk door 46 miljoen spelers games van Activision per maand gespeeld. Dit gaat vooral om games zoals Destiny 2 en Call of Duty: WWII. In-game aankopen van Activision zijn tevens een belangrijke inkomstenbron. De microtransacties in de vorm van in-game valuta en lootboxen leverde Activision een omzet op van een miljard dollar, omgerekend 881 miljoen euro. In totaal werd vorig jaar vier miljard dollar (3,5 miljard euro) aan inkomsten gegenereerd door microtransacties.

Destiny 2

Ook kenden andere franchises onder Activision een succesvolle periode. Zo bereikte Hearthstone een spelersbasis van 100 miljoen spelers, verbrak Call of Duty: Black Ops 4 het digitale verkooprecord van Black Ops 3 (tevens de bestverkochte titel op de PlayStation Store van oktober) en verkocht Blizzard's World of Warcraft: Battle for Azeroth 3,4 miljoen exemplaren op de eerste dag.

Voor zover algehele winst betreft, realiseerde de uitgever in het derde kwartaal van 2018 260 miljoen dollar (229 miljoen euro) aan winst. Dit is omgerekend ruim 70 miljoen euro meer aan winst ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Echter daalde de omzet ten opzichte van vorig jaar wel van 1,6 naar 1,5 miljard dollar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou