Destiny 2-cheatverkoper moet miljoenenboete betalen aan Bungie

Destiny 2-cheatverkoper moet miljoenenboete betalen aan Bungie

De cheatverkoper AimJunkies moet meer dan 4,3 miljoen dollar aan schadevergoeding betalen aan Destiny 2-ontwikkelaar Bungie.

In 2021 spande Bungie een rechtszaak aan tegen de verkoopsite en moederbedrijf Phoenix Digital vanwege auteursrechtschending. Het bedrijf claimde dat Phoenix Digital cheatprogramma's voor Destiny 2 verkocht die deels gebruikmaakten van code uit de game. Vorig jaar werd de zaak door een rechter uit Seattle gedeeltelijk afgewezen omdat Bungie niet afdoende had uitgelegd hoe cheatsoftware als auteursrechtschending kan worden gezien. 

De rechter heeft nu echter besloten dat AimJunkies wel schuldig is bevonden aan diverse andere beschuldigingen die door Bungie werden geclaimd, zo valt op Torrentfreak te lezen. Het komt er in het kort op neer dat de cheatsoftware Bungie's technische preventie heeft omzeild en daar zelfs nadat men door Bungie ontdekt en verbannen werd mee door is gegaan.

Hoewel de hoofdschuldige James May is, de externe ontwikkelaar die het cheatprogramma programmeerde, deed hij dat in opdracht van AimJunkies en dus moederbedrijf Phoenix Digital. Laatstgenoemde moet nu dus ook 4.396.222 dollar - omgerekend 4.121.633,97 euro - betalen aan Bungie. Daarnaast wordt er een aanvraag gedaan bij de federale rechtbank dat er mogelijk voor gaat zorgen dat AimJunkies soortgelijke activiteiten voor andere games ook moet staken.

Bungie heeft eerder al andere bedrijven die cheatsoftware voor de Destiny-games hebben gemaakt en verkocht aangeklaagd, vaak met succes. De ontwikkelstudio is sinds enige tijd onderdeel van Sony PlayStation.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou