Designer GoldenEye 007 gaat aan nieuw gamegenre werken | Gamer.nl

Designer GoldenEye 007 gaat aan nieuw gamegenre werken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Het duurt mi chien een jaar of zelfs langer om met een nieuw idee te komen”, zegt Hollis in een interview tijdens het GameCity festival in Notthingham, Engeland.

Batterijen

Hollis, de huidige directeur van Bonsai Barber-ontwikkelaar Zoonami, zegt dat hij zijn “batterijen opnieuw aan het opladen” is. “Ik hoop dat mijn idee om een nieuw genre te bedenken niet te ambitieus is, maar het is mijn aspiratie om een echt nieuw concept te creëren.”

Zoonami, het ontwikkelingsbedrijf van Hollis, heeft een handvol games uitgebracht na de oprichting in 2000. De WiiWare-game Bonsai Barber is de meest recente. De in 2009 verschenen game draait om het knippen van het haar van diverse levende groenten. GoldenEye was in 1997 één van de eerste succesvolle 3D-shooters op spelcomputers, mede dankzij de multiplayer die voor vier spelers geschikt was.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou