Nieuws
Desert Bus

Desert Bus nu in virtual reality te beleven

Nóg realistischer

Geschreven door Eline Oosterloo op
De realistische bussimulator Desert Bus is nu verkrijgbaar voor HTC Vive en Oculus Rift.

Desert Bus is een minigame uit Penn & Teller's Smoke and Mirrors die oorspronkelijk uit had moeten komen voor Sega CD in 1995. De game is nooit officieel uitgebracht, maar de code is door iemand gevonden die deze vervolgens verspreid heeft op het internet.

In de Desert Bus-minigame rijdt de speler van Tucson naar Las Vegas in ongeveer acht uur. Er wordt alleen over een weg gereden in de woestijn, waarbij er eigenlijk niets gebeurd, behalve dat er af en toe een insect op je ruit vliegt. Als de speler de hele reis heeft afgelegd, verdient de speler één punt. Het maximale aantal punten is 99, wat ongeveer 33 dagen zou duren om te behalen.

Nu is deze zogenaamd realistische bus-simulator ook in vr te spelen. Desert Bus is namelijk gratis verkrijgbaar voor HTC Vive en Oculus Rift op Steam. Naast het besturen van de bus kunnen buschauffeurs nu ook de deur open doen en toeteren. Daarbij heeft de game een grafische update gekregen.

Onlangs vierde Desert Bus for Hope zijn tiende verjaardag. Tijdens dit jaarlijkse evenement wordt geld ingezameld met het spelen van Desert Bus. In totaal is hiermee vier miljoen dollar opgebracht voor goede doelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Op zoek naar een broek in Ripped Pants at Work Square Enix ziet nog een toekomst voor Deus Ex
0

Reacties op: Desert Bus nu in virtual reality te beleven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.