Desert Bus for Hope viert tiende verjaardag | Gamer.nl

Desert Bus for Hope viert tiende verjaardag | Gamer.nl

Desert Bus for Hope, waarbij mensen Desert Bus spelen voor het goede doel, viert zijn tiende verjaardag.

Desert Bus is een minigame uit Penn & Teller's Smoke and Mirrors die oorspronkelijk uit had moeten komen voor Sega CD in 1995. De game is nooit officieel uitgebracht, maar de code is door iemand gevonden die deze vervolgens verspreid heeft op het internet.

In de Desert Bus-minigame rijdt de speler van Tucson naar Las Vegas in ongeveer acht uur. Er wordt alleen over een weg gereden in de woestijn, waarbij er eigenlijk niets gebeurd, behalve dat er zo heel af en toe een insect op je ruit dood vliegt. Als de speler de hele reis heeft afgelegd, verdient de speler één punt. Het maximale aantal punten is 99, wat ongeveer 33 dagen zou duren om te behalen.

De game is niet te pauzeren. Daarbij moet er zo af en toe bijgestuurd worden, zodat de bus niet van de weg rijdt. Dit betekent dat er niet effectief kan worden valsgespeeld met behulp van een wasknijper.

Sinds 2007 wordt jaarlijks Desert Bus for Hope georganiseerd, waarbij een groep mensen Desert Bus speelt om geld op te brengen voor het goede doel Child's Play. In dat jaar werd er 22.805 dollar opgebracht voor het goede doel, wat neerkomt op 19.357 euro. Vorig jaar werd 695.242 dollar (590.113 euro) opgebracht, waardoor er in totaal al bijna 4 miljoen dollar (3,4 miljoen euro) is verzameld met deze terugkerende marathon.

Dit jaar wordt Desert Bus minstens 142 uur lang gespeeld. De teller staat op dit moment op ongeveer 67 uur gespeeld en 221.805 dollar (188.265 euro) opgebracht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou