Dertien vrouwelijke spelers uit Fifa 16 gehaald om klacht sportbond | Gamer.nl

Dertien vrouwelijke spelers uit Fifa 16 gehaald om klacht sportbond | Gamer.nl

Electronic Arts is genoodzaakt om dertien vrouwelijke spelers uit Fifa 16 te halen. Volgens de National Collegiate Athletic Association (NCAA) riskeren de betreffende spelers hun kans om bij een universiteitsteam terecht te komen. Dat schrijft de uitgever op zijn blog.

Aangezien NCAA-spelers als amateurs worden aangemerkt, is het niet de bedoeling dat ze geld vangen voor het sporten.  Door in Fifa 16 te verschijnen zou dat wel gebeuren, aldus de NCAA.

Electronic Arts heeft naar eigen zeggen alles volgens de protocollen gedaan en compenseert de sporters niet voor hun verschijnen in Fifa 16. Toch heeft de uitgever besloten de spelers uit het spel te halen: "Wij vinden dat de besli ing deze 13 spelers hindert om hun land te vertegenwoordigen in het spel, maar we hebben ze uit Fifa 16 gehaald om hun kans op een plek bij een NCAA-school niet te verspelen."

Fifa 16 is het eerste spel in de voetbalreeks dat naast mannenteams ook vrouwenteams heeft. Spelers kunnen kiezen uit twaalf nationale vrouwenteams. Het voetbalspel verschijnt 24 september op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou