Nieuws
Monster Hunter world

Derde grote update van Monster Hunter World nu live

Nieuw monster, moeilijkheidsgraad en meer

Geschreven door Arran Winmai op
De derde grote Monster Hunter World-update is nu live en introduceert een nieuw monster en nog veel meer.

Dat laat Capcom weten op de officiële Monster Hunter World-website. Het nieuwe monster is Lunastra, een Elder Dragon die ervaren spelers herkennen uit Monster Hunter Freedom Unite. Zij is de vrouwelijke variant van Teostra en heeft blauwe vlammen. Hoewel ze qua uiterlijk erg lijkt op haar mannelijke tegenpool heeft Lunastra unieke aanvallen. Lunastra is de derde grote toevoeging, na Deviljho en Kulve Taroth.

Een nieuw monster betekent ook nieuwe wapens en bepantsering. Alle onderdelen zijn donkerblauw met goud en sommige delen van de wapens gloeien lichtblauw op. Net als de andere uitrustingen is er een Alpha- en Beta-set en tevens geeft het Lunastra-pantser een set-bonus.

Monster Hunter World
De Alpha-set, Great Sword en Long Sword

Vooral de wapens zijn bijzonder. Naast een eigen set basiswapens voegt ze voor elk wapentype twee speciale varianten toe voor een totaal van 42 nieuwe wapens. Dit zijn bovendien de enige wapens die gebruikers een skill geven. Voorheen deden alleen uitrustingsstukken en versieringen dat.

Het basiswapen laat spelers eenmaal een krachtige aanval overleven. Verder laat het eerste speciale wapen spelers levenspunten genezen als ze schade aanrichten aan vijandige monsters. De ander zorgt ervoor dat melee-wapens half zo snel bot worden terwijl afstandswapens soms geen ammo verbruiken als ze schieten.

Monster Hunter world
De Beta-sets, boog en Dual Blades

Uiteraard is er ook een nieuwe set voor de palico. De palico Lunastra Alpha-set is donkerblauw met goud en de katachtige metgezel zal bovendien een blonde pruik met een klein kroontje dragen en een lans hanteren.

Ook worden er sterkere varianten van bestaande monsters toegevoegd aan het spel in de vorm van tijdelijke evenementen. De sterkere varianten hebben de titel 'Arch-Tempered' en het eerste evenement is een Arch-Tempered Kirin die beschikbaar is van 8 juni tot en met 21 juni. De tweede is een Arch-Tempered Vaal Hazak en het evenement loopt van 22 juni tot en met 7 juli.

Met de materialen van Arch-Tempered monsters kunnen spelers een nieuwe set craften, de Gamma-set. Hierover is nog niets bekend, maar vermoedelijk kunnen spelers daar andere skills en misschien zelfs een nieuwe set-bonus van verkrijgen.

Monster Hunter World
Lunastra Alpha voor de Palico, met wapen

Tevens zullen de sets die gecraft worden tijdens het Spring Blossom-evenement via een evenement ook als layered armor verkregen kunnen worden. Dat houdt in dat ze gebruikt kunnen worden als skin over de pantsers die spelers daadwerkelijk aan het dragen zijn en heeft enkel een cosmetische functie.

Tenslotte brengt de uitbreiding een nieuwe mantel, die ervoor zorgt dat spelers automatisch krachtige aanvallen ontwijken. De mantel heet 'Temporal Mantle' en het heeft een soort van gouden glitter-effect.

Naast deze nieuwe wapens en skins brengt de uitbreiding ook een aantal bugfixes. Wat de update nog meer toevoegt kan worden gevonden op de Monster Hunter World-website.

Monster Hunter World
Temporal Mantle in actie

Dit artikel delen:

Lees meer

Moonlighter De beste gamedeals van de week
2

Reacties op: Derde grote update van Monster Hunter World nu live

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Luukswa

  • 31 mei 2018 15:12
  Is er al iets bekend over een PC release?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ArranWinmai

  • 31 mei 2018 16:04
  @Luukswa Helaas nog niet. Wel is Capcom aanwezig op E3, dus wie weet…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.