Evil Genius is het tweede spel van Elixir Studios, de ontwikkelstudio opgericht door wonderkind Demis Hassabis. Het eerste project van de firma, Republic: The Revolution, bleek iets te ambitieus. De ontwikkeltijd was erg lang en het eindproduct was ongebalanceerd, nodeloos ingewikkeld en sprak slechts een kleine groep gamers aan. Evil Genius lijkt daarentegen het tegenovergestelde. Het spel is geniaal qua concept doch eenvoudig te begrijpen en heeft een thema dat haast iedereen aanspreekt: de eeuwige slechterik.

In Evil Genius is het namelijk aan de speler om een ondergrondse geheime basis te bouwen waarin een mannetje huisvest met maar één doel voor ogen: heersen over de hele wereld. Terwijl de toeristen op het eiland waarin je je verstopt hebt, voor je inkomen zorgen, bereid je onder de grond je snode plannen voor. Je zal er voor moeten zorgen dat er geen superhelden of spionnen zijn die een stokje voor deze plannen willen steken. Je handlangers zullen je hierbij bij staan, maar ook verschillende dodelijke vallen helpen een handje.

Erg lang hoef je niet meer te wachten voordat je Evil Genius kunt uitproberen. Elixir heeft namelijk tegenover het Duitse Gamestar bevestigd dat een demo van het spel in augustus op internet zal verschijnen. De demo is reeds klaar en hoeft enkel nog getest te worden. De systeemeisen zijn opvallend mild, 800 MHz, 128 MB Ram en 16 MB geheugen op je videokaart volstaat om Evil Genius te kunnen spelen. Het volledige spel wordt in de herfst verwacht.