Enlight Software heeft een demoversie ontwikkeld van Scrapland, de futuristische game die zich afspeelt in een wereld vol robots. Als speler neem je de rol aan van een robot genaamd D-Tritus, en kun je de spelwereld nagenoeg geheel vrij verkennen, zij het te voet, zij het met één van de vele vliegende voertuigen die het spel rijk is.

Scrapland is ontwikkeld door het Spaanse Mercury Steam, opgericht door ex-leden van het Severance: Blade of Darkness team. Deze mensen worden bijgestaan door producer American McGee, bekend van de geschifte versie van Alice in Wonderland, die onder andere in staat voor de dialogen in Scrapland. Met de demo krijg je alvast een voorproefje in de vorm van één singleplayermissie en twee multiplayermaps, al zal je van de vrijheid die het spel hoopt te bieden, helaas nog niet al te veel proeven.

De demo is te downloaden bij GamersHell, 3D Gamers en Worthplaying. Update: Enlight Software heeft de demo teruggeroepen. Wat precies de reden is, is onduidelijk, maar waarschijnlijlk is deze demo enkel bedoeld voor de cover-cd's van magazines of voor intern gebruik. Een officiële demo zal later verschijnen. Wanneer deze beschikbaar is, hoor je dat van ons. De meeste mirrors zijn inmiddels offline gegaan, maar het kan zijn dat de demo nog wel ergens te vinden is.

Met dank aan VooDoo voor het melden van dit nieuws.