Iets eerder dan aanvankelijk beloofd heeft Atari vandaag een demoversie vrijgegeven van Fahrenheit, de adventuregame van het Franse Quantic Dream die dik vijf jaar in ontwikkeling is geweest. Het eindresultaat is dan ook iets heel origineels geworden, dat enkele bekende conventies van het adventuregenre overboord gooit.

De makers noemen het dan ook liever geen adventure, maar 'interactief drama'. Je dient in Fahrenheit namelijk niet zozeer puzzels op te lossen, als wel de juiste keuzes te maken in hachelijke situaties. De verhaallijn van het spel is er eentje die zo uit een topthriller weg had kunnen lopen en wordt of een prachtige wijze opgebouwd, waarbij je de standpunten van verschillende personages te zien krijgt.

De demo biedt je alvast een klein voorproefje van het volledige spel en behandelt de openingsscène van het volledige spel en een korte tutorial, waarin je begeleidt woordt door niemand minder dan de hoofdontwikkelaar zelf, Frans accent incluis! De demo weegt 297 MB en is binnen te halen bij 3D Gamers, Worthplaying, Atari UK en FileFront.