Nieuws
Yooka Laylee

Demo voor Yooka-Laylee in juli beschikbaar voor donateurs

Ook nieuwe details onthuld

Geschreven door Lucas May op

Yooka-Laylee ontwikkelaar Playtonic Games brengt in juli een demo-versie uit voor donateurs van hun crowdfunding-campagne. In een update op Kickstarter worden ook nieuwe details onthuld over de aankomende platformer.

De demo krijgt de naam Toybox en zal geen elementen uit het verhaal verklappen. Spelers kunnen in een open omgeving op zoek gaan naar geheimen en objecten om te verzamelen terwijl ze kennismaken met de mechanieken van de Yooka en Laylee. Alleen donateurs die minstens 20 pond hebben neergelegd krijgen toegang tot de demo die vanaf juli beschikbaar is.

In de update op Kickstarter is ook informatie verschenen over de objecten die spelers moeten verzamelen in de game. Het eerste object wordt Butterfly Energy genoemd. Bij het verzamelen hiervan wordt health en een krachtbalk hervuld. Het tweede verzamelobject heet Pagies en stelt de gebruiker in staat om "magische Grand Tomes te ontgrendelen en uit te breiden die gevangen zijn in Hivory Towers". Quills is het derde object dat genoemd is en kan gebruikt worden om nieuwe moves vrij te spelen die in een willekeurige volgorde kunnen worden uitgekozen.

Playtonic heeft ook twee nieuwe personages geïntroduceerd: de slechte Dr. Quack en de goede Dr. Puzz, die Yooka en Laylee kan laten transformeren in de game. Meer informatie over de transformaties wordt volgens de ontwikkelaar in de nabije toekomst onthuld.

In de update zegt Playtonic zich nog steeds te richten op een release rond het eind van dit jaar. Ze waarschuwen echter dat ze vastbesloten zijn om een game af te leveren van hoge kwaliteit. Het lijkt dus mogelijk dat Yooka-Laylee vertraagd wordt. De ontwikkelaar geeft aan hier binnenkort duidelijkheid over te geven.

Yooka-Laylee werd in mei 2015 aangekondigd via Kickstarter. In totaal is er bijna 2,8 miljoen euro opgehaald via de campagne. De 3D-platformer van ex-medewerkers van Rare staat vooralsnog gepland voor release in oktober dit jaar.

Yooka Laylee

Bron: Kickstarter

Dit artikel delen:

Lees meer

Imax wil virtual reality naar de bioscoop brengen Titanfall 2 komt 30 augustus volgens retailer
0

Reacties op: Demo voor Yooka-Laylee in juli beschikbaar voor donateurs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.