Prince of Persia: The Sands of Time was een uitstekend spel dat het ook in de verkoop naar behoren deed. Het is dan ook niet verrassend dat Ubisoft met een opvolger komt, Prince of Persia: Warrior Within. Deze opvolger speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen in The Sands of Time af en dat is te zien. Zo ziet de prins er veel volwassener en gemener uit dan in The Sands of Time. Het hele spel ziet er trouwens wat donkerder uit, wat verklaarbaar is door het feit dat het hele spel zich afspeelt op een vervloekt eiland.

Je zal je dan ook een weg moeten vechten door een heel assortiment levende doden zoals skeletten en zombies. In Prince of Persia: Warrior Within zal de prins net als in het voorgaande deel allerlei acrobatische touren tot zijn beschikking hebben. Het Freeform combatsysteem zal er voor moeten zorgen dat je makkelijker verschillende tegenstanders tegelijk aankan. En omdat de prins er heel wat gemener uitziet zullen er ook een aantal nieuwe killermoves beschikbaar zijn. Zo kan hij bijvoorbeeld twee zwaarden tegelijk hanteren!

In de demo, die niet helemaal op de normale manier online is verschenen, zit het bekende intro filmpje en een level op een schip dat ook al in het filmpje te zien is, en welke tegelijk als tutorial dient. De demo weegt 470 MB en is te downloaden bij 3D Gamers en Worthplaying.

Met dank aan trebster voor het melden van dit nieuws.