Van ontwikkelaar Battlefront hoef je niet al te snel een simpele arcadegame te verwachten. Diepgang is aldaar wat de klok slaat! Battlefront schreef in het verleden al de critisch zeer succesvolle Combat Mission games op haar naam, welke tot de meest realistische RTS titels ooit behoren. Ook Dangerous Waters is geen spel dat je in een kwartiertje onder de knie krijgt.

In Dangerous Waters kun je namelijk zeegevechten zowel via de lucht, het wateroppervlak als onderwater uitvechten. In totaal zijn er zo'n tien verschillende voertuigen die je zelf kunt besturen, met de onbestuurbare voertuigen meegerekend zijn er in het spel zo'n 270 verschillende voertuigen aanwezig. Je kunt bij de besturing van je vehikel de rol van elk individueel crewlid tot je rekening nemen.

Met de Dangerous Waters demo kun je alvast proeven dan de diepgang die het spel te bieden heeft. In de demo kun je alvast missies uitvoeren met twee voertuigen, de MH-60R Seahawk helikopter en de Kilo class Diesel onderzeeër. De demo download je bij 3D Gamers, GameGuru, GamersHell, FileFront of Worthplaying. De demo weegt zo'n 257 MB. Bij diverse van deze mirrors is ook een Media Pack aanwezig, dat video's met uitleg bevat van hoe je de missies dient te volbrengen.