Volgens enkele populaire Japanse magazines heeft Square Enix laten weten dat het jaar 2008 er eentje zal worden waarin heel wat informatie over Final Fantasy XIII vrijgegeven zal worden. Leuk zou je denken, maar de bekende RPG-ontwikkelaar wil meer doen dan enkel interviews geven en nieuwe screenshots loslaten. Blijkbaar zal er dit jaar een demo op Playstation Network verschijnen die spelers de kans moet geven om het nieuwe vechtsysteem uit Final Fantasy XIII uit te testen.

Wanneer Square Enix de game in de winkels verwacht blijft op dit moment nog onduidelijk. De kans wordt daardoor steeds groter en groter dat deeltje dertien pas in 2009 het licht zal zien. Samen met het goede nieuws dat er in de loop van het jaar een demo op komst is doken er in de Japanse bladen nog enkele flarden aan informatie op omtrent Final Fantasy XIII.

Naast het feit dat 2008 het jaar zal worden waarin we meer informatie over personages en summons te horen krijgen zal Square Enix wat meer uitleg geven over de blijkbaar onverwachte connectie tussen de sleutelwoorden "Cocoon" en "Farushi". Veel over de Farushi weten we nog niet, enkel dat hun bestaan dat van het menselijke ras zal overtreffen. De Farushi kiezen bovendien personen uit die telkens weer speciale missies moeten uitvoeren. Deze uitverkorenen gaan door het leven als de Rushi. The Pigtail Girl en Mr. 33cm (deze tot nu toe nog naamloze personages zijn te zien in de Japanse magazines) maken deel uit van de Rushi-groep. Ten slotte benadrukte Square Enix dat alle summons, de wezens die je in elk Final Fantasy-deel kunt oproepen, aanwezig zullen zijn als digitale beesten. Om af te sluiten liet men nog weten dat het thema van Final Fantasy XIII vastberadenheid is.