Een klein artikel van Famitsu onthult dat men helemaal niet van plan is geweest Gran Turismo voor de PS3 te tonen tijdens de E3. Dit heeft Kazunori Yamauchi, de man achter de GT-reeks, in een open brief te kennen gegeven. Hij laat weten dat hij kreeg te horen dat Ken Kutaragi drie weken voor de E3 een bezoek zou brengen aan de Poyphony Digital kantoren. Yamauchi wist meteen dat dit een slecht voorteken was.

Kutaragi's komst kwam inderdaad niet goed uit, want hij kwam Yamauchi zeggen dat GT naar de E3 moest komen. Gepland of niet gepland.

Yamauchi is dus aan het werk gegaan aan een demo van Gran Turismo HD. Gelukkig hadden ze nog hoge resolutie textures van de auto's in GT4. Deze waren aanwezig in de game om tijdens de zogenaamde Photo Mode de auto's er beter te laten uitzien.

De drie weken hard werken die daarop volgden, hebben geresulteerd in een demo van GTHD die niet echt goed werd ontvangen. De demo heeft overigens niets te maken met Gran Turismo 5 en die alleen is bedoeld om een visie te geven van hoe het is om Gran Turismo in een 1080p resolutie te spelen.