In een vragensessie op Facebook reageerde Papoutsis op de vraag of er nog voor de kerstdagen een demo van Dead Space 2 beschikbaar zal zijn. "Ik moet er nog even goed over nadenken, maar ik zou op je hoede zijn, Facebook blijven bezoeken en je weet maar nooit", meldde hij met een knipoog.

Te laat

Papoutsis heeft eerder dit jaar al aangegeven dat er een demo voor Dead Space 2 in de planning staat. Daarbij vertelde hij ook dat de demo van het eerste deel veel te laat kwam en dat dit zeker geen tweede keer zal gebeuren.

Dead Space 2 speelt zich wederom af in de ruimte, maar in plaats van in een ruimteschip speelt de actie zich nu af op het ruimtestation The Sprawl. Hier neemt Isaac Clarke het op tegen de gevaarlijke buitenaardse Necromorph. Een invasie van deze buitenaardse monsters heeft ervoor gezorgd dat Isaac de enige overlevende is. Naast de Necromorph zorgt ook geheugenverlies voor problemen bij Isaac tijdens zijn tocht door de angstvallig verlaten omgevingen. De game verschijnt in januari voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC