Capcom heeft op de Tokyo Game Show een nieuwe survival-horrorgame voorgesteld, genaamd Demento. In het spel nemen we de rol aan van een achtienjarige blonde schone genaamd Fiona Belli, van wie de ouders in een auto-ongeluk zijn overleden. Fiona ontwaakt in een kasteel dat ze blijkbaar geërft heeft van haar ouders, doch van de voorgaande gebeurenissen kan ze zich niets meer herinneren. Al snel blijkt dat het kasteel vol gespuis zit, die haar er voorlopig niet meer uit willen laten.

Demento lijkt sterk op de Clock Tower games, een andere survival-horrorreeks van Capcom. Net als in Clock Tower is de hoofdrolspeelster niet in staat de monsters die op haar jagen te doden. Het enige wat ze kan doen is vluchten en met een bonzend hart afwachten tot het gevaar geweken is. Gelukkig wordt je in Demento wel bijgestaan voor een trouwe viervoeter die wel graag zijn tanden in vijanden zet.

Screenshots van Demento zijn er nog niet, maar IGN heeft wel een aardige trailer voor je klaar staan, waarin de nodige ingame footage te bewonderen is. De overeenkomsten met Clock Tower zijn opvallend, hopelijk weet Capcom dit spel echter wat minder frustrerend te maken en de art direction wel op het zelfde, hoogstaande niveau te houden.