Del Toro: 'Games zijn de comics van onze generatie' | Gamer.nl

Del Toro: 'Games zijn de comics van onze generatie' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Videogames zijn de comics van onze generatie", aldus Del Toro tijdens een lee e ie van een boek in Portland. "Het is een medium dat geen respect krijgt van de intellectuele elite. Ze zeggen: 'oh, videogames...'. En de meeste mensen die over games klagen hebben ze nog nooit gespeeld."

Groots en revolutionair

Del Toro nam ook nog de tijd om wat meer over één van de games die hij voor THQ maakt, te vertellen. "Het is een grootse, revolutionaire game die ik al drie of vier jaar probeer te maken. Games zijn een vorm van kunst en iedereen die iets anders zegt, leeft in het verleden."

Eerder vertelde Del Toro al over zijn samenwerking met THQ: "Verwacht de eerste titel op zijn vroegst rond 2013. Het is een horrorgame, maar wel heel anders dan je gewend bent. Het is geen typische survival-horror. Het is een behoorlijk vreemde, absurde mix. Denk aan de stijl van de schrijver Lovecraft, laten we het daar maar op houden."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou