MCV, een site die zich bezig houdt met de zakelijke kant van de gamesindustrie, weet te melden dat het doek voor uitgever en ontwikkelaar Acclaim mogelijk gevallen is.

Acclaim kwam een paar maanden terug al met het bericht dat men de deuren zou moeten sluiten, wanneer men voor augustus geen geldschieter gevonden zou hebben. Het lijkt er nu op dat die geldschieter inderdaad niet gevonden is, en dat het einde van de firma niet lang op zich zal laten wachten.

Gisteren werden de deuren van Acclaim Texas reeds gesloten, vanmorgen is ook het doek gevallen voor de ontwikkelstudio in Manchester, waardoor 130 mensen op straat zijn komen te staan.

Acclaim boekte in het verleden successen met titels als Re-Volt, Forsaken en Turok. Helaas was de kwaliteit van de games de laatste jaren niet echt denderend. Alleen de Burnout games brachten de uitgever nog geld in het laatje, maar men zag deze franchise helaas naar Electronic Arts vertrekken.

Momenteel heeft Acclaim een aantal interessante, originele titels in ontwikkeling, waaronder het gangster-epos Interview With a Made Man, de arcadeknaller The Red Star en de minigame compilatie Emergency Mayhem. Of deze titels ten dode opgeschreven zijn is niet zeker, maar we vrezen het ergste. Ook Juiced, de racegame die begin september zou moeten verschijnen, zou wel eens in moeilijkheden kunnen raken door deze ontwikkelingen.