DeepMind-AI versloeg twee professionele StarCraft 2-spelers

DeepMind-AI versloeg twee professionele StarCraft 2-spelers

De DeepMind-AI van Google heeft in december twee professionele StarCraft 2-spelers verslagen. Dit maken Google en Blizzard bekend via een blog en een recente livestream waarin de resultaten worden getoond.

Tijdens de demonstratie van DeepMind, die de bijnaam 'AlphaStar' kreeg, speelde de AI tegen twee e-sporters genaamd Grzegorz 'Mana' Komincz en Dario 'TLO' Wünsch. Tegen beide spelers werd een serie van vijf wedstrijden gespeeld die uiteindelijk allemaal gewonnen werden door AlphaStar.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Wünsch aan veel vertrouwen te hebben in winst tegen de AI, maar de e-sporter kwam al snel in de problemen en kon niet in de wedstrijd komen. Tijdens de wedstrijden werd de speler geconfronteerd met verschillende onverwachte strategieën, waardoor Wünsch geen kans had om zijn digitale tegenstander in te schatten.

Komincz kreeg te maken met dezelfde moeilijkheden en had het in theorie nog lastiger dan Wünsch, omdat de AI had geleerd van Wünsch' voorgaande wedstrijden. Uiteindelijk was ook Komincz niet opgewassen tegen de strategieën van AlphaStar.

Bekijk DeepMind StarCraft II Demonstration van StarCraft op www.twitch.tv

Om de tegenstanders te kunnen verslaan gebruikt AlphaStar vijf zogenoemde 'agents'. Deze agents zijn aparte AI-deelnemers die allemaal een eigen strategie hebben ontwikkeld. Hierdoor kregen de professionele spelers de indruk dat ze in iedere wedstrijd tegen een andere tegenstander speelden. De agents vergaarden kennis door een week lang tegen elkaar te spelen in de 'AlphaStar League'. Dit was uiteindelijk goed voor 200 jaar aan StarCraft-wedstrijden.

Het team van DeepMind geeft aan dat de AI won op basis van 'superieure macro- en micro-strategische besluitvorming' en niet door een hogere click-rate, snellere reactietijd of door de interface. Deze laatstgenoemde factoren waren juist in het voordeel van de menselijke tegenstanders.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is disturbing news voor de mensheid en een win voor AI. Denk nog maar even goed na voor we onze nr1 plaats uit handen geven aan de kunstmatige intelligentie.

0
test

@Devenace Pas als een fysieke robot met muis en toetsenbord kijkend naar een monitor wint van een mens ga ik me zorgen maken.

0
test

@Ghost Aangezien zo een algortime mega snel rekent, heb je dat denk ik binnen een dag als het echt losgaat. Zo een machine werkt met trial en error in een rap tempo, kunnen wij echt niet tegenop.

0
test

@Devenace <Insert Skynet opmerking> Mana heeft uiteindelijk nog wel 1 potje kunnen winnen, maar ik denk dat als ze die AI op Battle.net loslaten voor een week de pro scene het wel kan schudden.

0
test

@Leshrac wil het weleens zien in een pubg game. Kan me herinneren dat de ai bots in Perfect Dark vroegah onmenselijk waren, of dat oneerlijk was of gewoon sterk ai i dont know maar te eng waren de dark sims destijds.

0
test

Ben benieuwd waar het heengaat. Ik ben aan het lezen in Sapiens en daar wordt pijnlijk duidelijk gemaakt hoe moordend technologie is geweest. Ik zou het ergens ook een mooie afrekening voor ons, homo sapiens, vinden dat we onszelf om zeep helpen met onze eigen creatie. Tenslotte hebben wij alle andere mensenrassen en nog veel meer natuur naar de verdoemenis geholpen.

0
test

@BertThaBest Ja precies. Wat veel mensen echter niet begrijpen is dat er een direct verband is tussen het vernietigen van deze wereld met behulp van technologie en het geforceerd in leven houden van zwakken en mensen met afwijkende gedragingen.

0

Aanbevolen voor jou