Deel van The Outsider-team op straat gezet | Gamer.nl

Deel van The Outsider-team op straat gezet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er wordt nog wel doorgewerkt aan The Outsider, maar Frontier wil de tijd nemen om opnieuw na te denken over wat men precies met de game wil. "Er is nog steeds een uitgever geïntere eerd in het project. Dat we gas terugnemen heeft niets te maken met dat een uitgever het spel zou hebben geannuleerd", verzekert oprichter David Braben. Een ander deel van de mensen die aan The Outsider werkten is op andere, nog niet aangekondigde projecten gezet.

Zes jaar

The Outsider is inmiddels zes jaar in ontwikkeling en draait om een voortvluchtige CIA-agent die als enemy of the state is aangemerkt. De speler is vrij om zelf zijn keuzes te maken binnen het verhaal die het verdere verloop van de game zouden kunnen beïnvloeden. Voor de vrije opzet van het spel haalde bedenker David Braben inspiratie uit zijn eerdere succe erie Elite. Het spel is in ontwikkeling voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Tijdens de lange ontwikkeling van The Outsider zorgde Frontier dat er geld in het laatje kwam met onder andere Kinectimals, Thrillville en de WiiWare-game LostWinds.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou