Nieuws
Life is Strange

Deck Nine wil ‘dichtbij kern Life is Strange-franchise’ blijven

Senior narrative designer Mallory Littleton over de overname van de franchise van Dontnod

Geschreven door Jacco Peek op
Deck Nine wil ‘dichtbij de kern' van de Life is Strange-franchise blijven.

Dat vertelt senior narrative designer van Life is Strange: True Colors in een interview met Gamer.nl.

“We zijn super vereerd om een soort van de leiding te hebben over de franchise”, antwoordt Littleton op de vraag of Dontnods adventuregames naast die van Deck Nine kunnen bestaan. 

“We hielden namelijk van Life is Strange als fans voordat we Life is Strange-ontwikkelaars werden. Daarom zijn we heel enthousiast over bepaalde zaken – full performance is een hele belangrijke als je het hebt over de serie evolueren en wat voor soort verhalen we kunnen vertellen.

En met aspecten als een open wereld en het afschaffen van episodes willen we de franchise blijven voortbewegen en zorgen dat het aanslaat bij moderne spelers, terwijl games over het algemeen evolueren. Maar het is voor ons ook nog steeds belangrijk om dichtbij de kern van de franchise te blijven, en de dingen die ons in de eerste plaats aantrokken. We waren in ieder geval super enthousiast toen Tell Me Why verscheen, en we wensen de mensen bij Dontnod het beste.”

Life is Strange

Deze week verschijnt een betaalde uitbreiding voor Life is Strange: True Colors, genaamd Wavelengths. Daarvoor keert actrice Katy Benz terug als het personage Steph, die een jaar voor de gebeurtenissen van de hoofdgame in een muziekwinkel werkt. Vanwege de pandemie werden opnames voor de uitbreiding deels in de studio en deels thuis gedaan.

“Ik ben naar de studio bij Deck Nine geweest, en ik heb ook dingen thuis gedaan”, legt Benz uit. “We hebben alle video’s en motion capture in de studio gedaan, en toen we alles daarvoor hadden ben ik teruggegaan naar mijn appartement voor de rest van het voice-overwerk.”

Ook verduidelijkt Littleton dat spelers Life is Strange: True Colors moeten uitspelen alvorens ze de uitbreiding kunnen opstarten en dat de lengte ongeveer vergelijkbaar is met een hoofdstuk uit de hoofdgame. Verder kunnen spelers enkele nieuwe gameplayelementen bevatten, waaronder swipen op een datingapp en dungeons & dragons, vergelijkbaar met Life is Strange: Before the Storm.

Wavelengths verschijnt op 30 september voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Ontwikkelaars werken aan games voor Switch met 4k-resolutie' Guerrila Games zoekt werknemers voor mogelijk multiplayerproject
0

Reacties op: Deck Nine wil ‘dichtbij kern Life is Strange-franchise’ blijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.