Op de releaselijst, die gaat over het fiscale jaar 2011, staat dat Dead Space 2 uitkomt op consoles en handhelds, maar niet op PC. Een woordvoerder van EA bevestigde aan Blues News dat er op dit moment geen PC-versie in de planning staat. Electronic Arts heeft vooralsnog niet gereageerd met een reden waarom de game niet naar de PC komt en of een PC-versie later alsnog aangekondigd kan worden.

Ook is niet bekend om welke handheld(s) het gaat. Naast Nintendo DS en PSP, zou hier ook de iPhone of een ander mobiel platform bedoeld kunnen worden.

Dead Space

De eerste Dead Space verscheen in oktober 2008 voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. In de game namen spelers controle over Isaac Clarke, een mechanicus die een ruimteschip moet repareren maar bij aankomst merkt dat heel de bemanning is uitgemoord door buitenaardse wezens.

In september 2009 kwam ook Dead Space: Extraction uit voor Wii. Deze eerstepersoons shooter loodst spelers via een vast pad langs vele buitenaardse monsters. De gamer bestuurt in dit spel alleen het wapen, maar niet het personage zelf. Volgens geruchten overweegt Electronic Arts om deze game voor een bedrag van ongeveer vijftien euro ook uit te brengen als downloadtitel voor Xbox 360 en PlayStation 3.