Dead Rising 4 tijdelijk exclusief voor Xbox One en Windows 10 | Gamer.nl

Dead Rising 4 tijdelijk exclusief voor Xbox One en Windows 10 | Gamer.nl

Dead Rising 4 is een jaar exclusief voor Xbox One en Windows 10, zo blijkt uit tweets van ontwikkelaar Capcom.

De komische zombiegame werd tijdens Microsofts E3-persconferentie aangekondigd, maar in tegenstelling tot andere aankondigingen, werd de aankondiging niet ingeluid met de melding dat de game exclusief was. Hierdoor ontstond er snel speculatie dat Dead Rising 4 mogelijk ook naar PlayStation 4 komt.

Een Twitter-gebruiker besloot Capcom te benaderen en kreeg als reactie te horen dat Dead Rising 4 een jaar exclusief is voor Microsoft-platforms. Dit zou betekenen dat de ontwikkelaar na een jaar zelf mag bepalen op welke platforms ze de game uitbrengen.

Ook een andere Twitter-gebruiker probeerde informatie uit Capcom los te peuteren door de ontwikkelaar direct te vragen of de game ook naar PlayStation 4 komt. Daarop reageerde het bedrijf: "Je kunt de game als eerste op Xbox One en Windows 10 spelen" - nog een hint dat de game later ook voor PlayStation 4 zou kunnen verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft tijdelijk de exclusieve rechten heeft op een game. Rise of the Tomb Raider is ook een jaar lang enkel verkrijgbaar op Xbox One en Windows 10. Die game verschijnt eind dit jaar voor PlayStation 4.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou