In tegenstelling tot eerdere berichten zal Capcom Dead Rising 2 begin juni niet tonen op de E3. Het bedrijf heeft daartoe besloten naar aanleiding van de Japanse maatregelen tegen de Mexicaanse varkensgriep.

De Mexicaanse griep heerst momenteel hevig rond de Japanse stad Osaka, waar Capcom zijn hoofdkantoor heeft staan. Met maar liefst 191 gevallen is Japan na Mexico, de Verenigde Staten en Canada het zwaarst getroffen land in de wereld. Als gevolg daarvan raadt de Japanse regering het haar inwoners af om naar het buitenland te reizen en Capcom heeft besloten dit advies serieus te nemen.

Alleen Dead Rising 2

Hoewel Dead Rising 2 door de Canadese ontwikkelaar Blue Castle ontwikkeld wordt, zal de game toch niet getoond worden op de E3. De reden hiervoor is omdat uitvoerend producent Keiji Inafune, bekend van onder andere de Megaman- en Resident Evil-series, door het besluit van Capcom niet op de beursvloer aanwezig zal zijn. Aangezien het ontwikkelteam gezien het vroege stadium van de game een demo nog aan niemand anders toevertrouwt, is besloten de game in zijn geheel niet te tonen.

Andere games van Capcom zullen echter wel op de beursvloer aanwezig zijn, aangezien bij de presentatie van deze games geen werknemers van het Japanse kantoor hoeven te presenteren. Ook andere Japanse bedrijven, zoals het eveneens in Osaka gevestigde Nintendo, zijn tot nu toe niet tot een dergelijk besluit gekomen.