Twee spelers zouden volgens Xcast via internet de verhaalmodus van Dead Rising 2 kunnen doorspelen. Een tweede speler kan op elk moment toegevoegd worden aan de game, waardoor hij mee kan helpen met het vernietigen van de talloze hordes zombies. Er wordt niet een extra personage aan de game toegevoegd: de tweede speler stapt ook in de schoenen van hoofdrolspeler Chuck Greene. Om verwarring te voorkomen zouden spelers hun personage verschillende outfits kunnen aantrekken.

Saven

Volgens Xcast valt in de nieuwe Game Informer ook te lezen dat het save-systeem uit het origineel is veranderd. In plaats van één enkel slot om een game op te slaan, kunnen spelers er nu meerdere save-files op nahouden. Daarnaast kunnen er geen foto's meer gemaakt worden om ervaring op te doen, aangezien Chuck geen fotograaf is. In plaats daarvan worden ervaringspunten verdiend met het maken van unieke wapens. Zo is het mogelijk om een shotgun op een hooivork te zetten. Deze informatie is nog niet via officiële kanalen bevestigd.

Te Japans

Capcom gaf tevens aan het jammer te vinden dat de eerste Dead Rising te Japans aanvoelde. "Hoewel we af en toe wat hulp hadden vanuit de Verenigde Staten, werd de game vrijwel volledig in Japan ontwikkeld", aldus Shinsaku Ohara, producer bij het bedrijf. Hij denkt dat Dead Rising 2 meer overeenkomt met de wensen van de Westerse gamer. "We werken nu met Blue Castle Games en we hebben samen met de studio nog gekkere dingen bedacht." Blue Castle Games is gesitueerd in Vancouver, Canada.

Dead Rising 2 moet later dit jaar uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Het aantal zombies dat tegelijkertijd op het scherm kan verschijnen is drastisch verhoogd. In de originele Dead Rising was het maximum aantal zombies achthonderd, in Dead Rising 2 is dit getal opgeschroefd naar ongeveer zesduizend.