Physics in Dead or Alive 6 moeten natuurlijker worden | Gamer.nl

Physics in Dead or Alive 6 moeten natuurlijker worden | Gamer.nl

Yohei Shimbori, de game director van Dead or Alive 6, heeft tijdens E3 meer verteld over de vechtgame. Uit verschillende gesprekken komt naar voren dat de physics zijn veranderd ten opzichte van de voorgaande games in de serie.

Zoals bij de aankondiging van de game al te zien was, kunnen personages in verschillende maten zweten. Vooral wanneer ze een intensieve move hebben uitgevoerd wordt er flink getranspireerd. Daarnaast worden blauwe plekken ook zichtbaar wanneer men klappen inca eert. Shimbori wil lichamen hierdoor natuurlijker laten overkomen en de focus leggen op functionaliteit van het vechten.

Zo zegt Team Ninja-medewerker in een interview met Game Informer: "Het is nog in productie, een prototype, er is dus een kans dat het verandert in de toekomst. We hebben nog steeds Kasumi met haar voorgaande kostuums en er zijn wat onderdelen die wiebelen en stuiteren, maar we willen het een stuk natuurlijker maken. Ons doel is om elke beweging zo natuurlijk mogelijk over te laten komen. Elk personage heeft een sterke personaliteit en we willen dat benadrukken."

Shimbori vertelt daarnaast tegen Eurogamer dat het veranderen van de game physics wordt gedaan om twee redenen: De eerste om een "globale trend" te volgen waar seksualisatie wordt afgezwakt, zodat "iedereen de game kan spelen zonder zich te hoeven schamen."

De globale trend slaat op het feit dat Shimbori fan is van Amerikaanse stripboeken, waar ook kla ieke kostuums verdwijnen. In deze comics worden kostuums meer aangesproken als iets functioneel en meer voor vecht-doeleindes. Hij vind dit een "geweldig idee" en wil deze trend graag volgen.

Ten tweede zijn de physics aangepast om rariteiten te ontwijken, wat betekent dat de game voornamelijk draait om het verschaffen van vermakelijke, intensieve gevechten.

Dead or Alive 6 verschijnt begin volgend jaar voor PS4, Xbox One en pc.

Nieuw kostuum van Kasumi
Kasumi in Dead or Alive 5
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou